onsdag 10 september 2008

Agility

Hej hopp!

Då var det onsdag igen. Idag har vi varit med när matte grupparbetade med Jenny och Cici. Eftersom Cici var med så var naturligtvis också Ping med så vi fick lite hundsällskap här hemma, det är inte så värst kul när de grupparbetar annars... De pluggade hela dagen igår också men då var vi hemma hos Cici och Ping så lite variation blir det allt;=) På tal om hundsällskap så har vi varit hundvakt åt Rocky hela helgen, Linnea och Per var uppe i Stockholm för att Linnea skulle springa halvmaran och Per skulle spela Magic (vad nu det är...) Tage var hemma hos Stig och Ingrid, Linneas mormor och morfar men Rocky fick stanna kvar i stan eftersom han skulle tävla i söndags. Det funkar nämligen så att det är hunden som tävlar i agility, inte ekipaget. Sagt och gjort, klockan 06.35 kom Linneas kompis Anna och hämtade Rocky så det blev en tidig söndagsmorgon... vi gick och la oss igen när de åkt. Det var kul att ha hundsällskap men det var faktiskt skönt att vara bara familjen när han åkt hem!

Ikväll har vi varit på agilitykursen. Det börjar bli riktigt mörkt om kvällarna nu, tur att det bara är tre gånger kvar för annars skulle vi nog inte ens se hindrena när kursen börjar! (Fast tråkigt att kursen snart är slut...) Ikväll tränade vi på staket, box och threadle samt på lite kombinationer med kontaktsfältshinder i, riktigt kul var det! Eftersom det som sagt börjar bli mörkt var det tur att vi som vanligt avslutade kursen inomhus med lite teori. Vi hinner inte ta kort på kursen men i söndags när vi tränade hann husse ta lite kort på matte och Atlas.
Matte håller i gungan när Atlas åker ner så att det inte går alltför fort. Nu börjar han dock bli så van att han snart kan ta den helt på egen hand! Han är inte alls rädd för den....


... särskilt inte som man alltid får massor godis när man sitter längst ut på den och matte släpper den högre och högre ifrån....

... Tvärtom är det en så effektiv godismaskin att Atlas gärna springer upp på den vare sig matte bett om det eller inte!

2 kommentarer:

Linda sa...

Härlig blogg med fina bilder och kul läsning!

kram

http://dogblseogalalala.blogspot.com sa...

Nej!
Nu får ni ta er till tangetbordet och ge oss lite nyheter, nytt år nya möjligheter och ni har säkerligen haft massor för er.
Kram
Lala & Gränna gänget