torsdag 31 januari 2008

Klicker

Hej allihopa!

Nu var det lääänge sen vi skrev sist! Matte och husse är så upptagna med planeringen så de har inte så mycket tid att hjälpa oss skriva. Fast de kommer ifall framåt med planerna så det är ju bra.

Förra veckan började matte och vi att träna med klicker. Det är jättekul! Vi är verkligen helt koncentrerade hela tiden och det är roligt att veta exakt vad som är rätt. Matte fick en klicker och en bok om klickerträning av Rocky och Tages matte Linnea i födelsedagspresent och hon tycker också att det är jättekul. Det blir lite krångligt så här i början eftersom man ska vara i en störningsfri miljö (hos oss i köket) och då får husse gå ut med en av oss medan den andra tränar med matte och då krävs det ju att husse är hemma när vi ska träna. Men än så länge funkar det bra. Såsmåningom kommer vi ju kunna träna utomhus och då kan ju en av oss vara inne medan den andra går ut med matte och då kan vi ju träna när som helst på dagen.

Det är i alla fall väldigt kul och vi har lärt oss varsin sak, Atlas knuffar på en plastlåda och Woodi tittar i den. Vi får se vad vi ska lära oss nästa gång!

Atlas går ju på lydnadskurs också. Nu i tisdags övade vi mycket på att gå fot och svänga och sitta fot och sådär samt på platsliggning. Atlas är verkligen jätteduktig och har hur kul som helst! Under tiden Atlas och matte gick på kurs åkte Woodi och husse ut i Vidingsjöskogen och promenerade och sen kom de när kursen var slut så att Woodi också kunde leka med de andra (små) hundarna på kursen. Idag har vi gått med matte upp till stan och hämtat hundmat som husse varit och köpt uppe hos Tomas i Valla (det är lite för långt att gå både fram och tillbaka dit). Husse ska nämligen bort direkt efter jobbet så han kan inte komma hem med maten innan vi ska äta. Nu vilar vi lite och matte ska plugga en stund innan det blir kvällsmat. Ha det gott!

Inga kommentarer: